Vælg det rigtige CMS til din virksomhed

I dagens Danmark er det meget normalt at springe ud som iværksætter. Iværksættere kommer i mange forskellige former, størrelser og med mange forskellige idéer. Det der er fællesnævneren for langt de fleste iværksættere er, at de skal bruge en hjemmeside. Men før man begiver sig ud i enten at lave en hjemmeside selv, eller investere i en, er det vigtigt at træffe de rette beslutninger for ens virksomhed. For der er nemlig mange måder at tilgå det at lave en hjemmeside på.

Ikke bare en hjemmeside

En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside. Der er ufatteligt mange beslutninger og faktorer, man skal være opmærksom på og tage stilling til. Og her er det ikke kun om temaet skal være mørkeblåt eller lyseblot og om man skal bruge den ene skrifttype eller den anden. En af de vigtigste beslutninger at træffe er nemlig, hvordan din hjemmeside skal styres og organiseres – altså maskineriet bag hjemmesiden.

Hvad er et CMS?

Et CMS er et ”content management system”. Det er software, som bruges til at gøre det nemmere at styre og organisere din hjemmeside, fremvise den med tekster, billeder, videoer osv. Dette styres fra en internetbrowser, som er lavet en af mange udbydere. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken udbyder du vælger, når du skal vælge dit CMS.

Tre CMS-systemer du bør overveje

Umbraco

CMS-systemet Umbraco tilbyder et brugervenligt system, som kan læres forholdsvis hurtigt. Dog anbefaler mange brugere at anvende en Umbraco udvikler, som har erfaring med platformen og kender dens mange muligheder og eventuelle begrænsinger. Umbraco bliver især anvendt til hjemmesider som intranet og ekstranet.

WorPress

Det CMS-system med den største markedsandel i verden (58,4), er WordPress. WordPress er til dig, som vil have en simpel gør-det-selv-løsning, men med mulighed for øget kompleksitet og udvikling i takt med dine kompetencer indenfor platformen øges. Der er både mange betalte og gratis udvidelser til platformen, som gør det til et oplagt valg for mange nystartede virksomheder.

Magento

Magento er et også et stort CMS, og er meget velkendt her i Danmark. Dette CMS bruges til at udarbejde webshops og e-commerce forretninger, hvilket bestemt bør tages i betragtning, hvis du har en webshop. WordPress har også en løsning for webshops og e-commerce. Denne løsning hedder WooCommerce, og er også et fint valg som CMS for en webshop.

Martin Sølberg

12 Comments on “Vælg det rigtige CMS til din virksomhed”

  1. I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and great user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.